Espressomouse met chocoladeganache

Espressomouse met chocoladeganache

Het maken van een toetje is vaak een vrij tijdrovend proces. Er moeten dingen afkoelen, opstijven of bakken. Dit toetje bedacht ik toen ik toch nog even snel een toetje wilde maken, maar geen tijd meer had voor de toetjes die ik al kende. En het lukte verbazingwekkend goed! Het beste maak je dit toetje ook meteen voor het opdienen, dan blijven de koekjes knapperig en blijft de chocoladeganache lekker zacht.

In dit recept maak je apart een chocoladeganache en een snelle espressomousse. De chocoladeganache kun je ongeveer 1-2 uur van tevoren maken, de ganache heeft dan precies de goede consistentie als je het toetje gaat opdienen. Hoe langer je de ganache laat staan, hoe harder hij wordt. Je kunt hem ook meteen voor het opdienen maken, maar dan blijft de ganache vrij zacht, en is het meer een chocoladesaus.

Espressomousse met chocoladeganache


Gang toetje
Keuken Italiaans, snel
Tijd 20 minuten
Porties 4

Ingrediënten

 • 150 gr mascarpone
 • 250 ml slagroom
 • 100 gr pure chocolade fijngehakt
 • 1,5 eetl kristalsuiker
 • 4-5 eetl espresso
 • handje amaretti

Zo maak je het

 1. Verwarm 100 ml slagroom in een pannetje, tot het bijna kookt. Haal het pannetje van het vuur en voeg de chocolade toe en laat even staan. Roer dan goed door tot een egale massa. 

 2. Zet ook een espresso, en laat deze helemaal afkoelen.

 3. Klop de slagroom met de suiker lobbig. Roer de mascarpone los en meng dan voorzichtig de slagroom en de espresso erdoor. Het moet een egaal mengsel worden, maar met mascarpone wordt het soms wat klonterig. Blijf dan rustig mengen tot de klontjes verdwijnen. Ga niet te hard roeren, want anders schift je slagroom. 

 4. Proef een beetje om te bepalen of de koffiesmaak sterk genoeg is. Voeg anders nog een beetje espresso toe.

 5. Doe een lepel espresso mousse in een glaasje, dan een beetje ganache, en verkruimel er vervolgens een amaretti koekje over. Herhaal dit nog een keertje, bovenop mogen best wat meer amaretti kruimels zitten. Serveer het toetje meteen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *