Tortillachips met kaneelsuiker

Tortillachips met kaneelsuiker

Dit toetje is echt AWESOME, en heel snel klaar! Na een avondje “Mexican fiesta” met vrienden had ik nog wat tortilla’s over. Normaal eet ik die de dag erna nog op met leftovers, maar daar had ik deze keer niet zo veel zin in. Toen herinnerde ik me een toetje met ijs, knapperige stukjes tortilla en honing wat ik jaren geleden eens heb gegeten. En zo werd dit recept geboren!

Wat heb je nodig? Voor 3-4 personen
1 tortilla wrap
1 eetlepel (basterd)suiker
1/2 eetlepel kaneel
zonnebloemolie
kaneelijs
honing

Snij de tortilla in driehoekjes. Meng de suiker met de kaneel. Doe een flinke scheut zonnebloemolie in een koekenpan en laat dit goed heet worden. Bak de tortilla-stukjes aan beide kanten ongeveer 1 minuut, tot ze goudbruin zijn. Let goed op, het gaat heel erg snel en ze verbranden in no-time. Laat ze heel even uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze dan met de kaneelsuiker. Doe wat kaneelijs in een schaaltje, verdeel er wat honing over en serveer met de kaneel-tortillachips.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *