Moules Marinière

Moules Marinière

Moules Marinière at ik voor het op vakantie in Bretagne en ik vond ze heerlijk! Nu heb je dat wel vaker met dingen op vakantie, daar eet je de lekkerste gerechten die je ooit hebt geproefd. Maar bij deze mosselen was dat gelukkig niet het geval, die smaakten thuis ook nog heerlijk! Het voordeel van mosselen op vakantie eten is natuurlijk dat ze voor je klaargemaakt worden… Dit recept is gelukkig snel gemaakt en dit feestmaal staat dan ook zo op tafel!

Wat heb je nodig? voor 3 personen
2 kg mosselen
witte wijn
2 uien
2 teentjes knoflook
verse peterselie
verse tijm
stokbrood
kruidenboter
mosselsausje

Was eerst de mosselen goed, zodat er geen zand meer in zit. Er is nog nooit iemand gelukkig geworden van een slechte mossel dus ook dat gaan we controleren. De mosselen moeten dicht zijn, mosselen die een beetje open staan tik je een keer op het aanrecht. Als ze dan nog niet dicht gaan, zijn ze al dood en moet je ze weggooien. Was de mosselen gerust 2 of 3 keer, je zult zien dat er toch zand uit blijft komen en dat is niet heel erg lekker in je eten.

Snij de ui, de knoflook en de verse kruiden heel fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie in een hele grote pan waar ook alle mosselen in passen. Als de ui en knoflook gefruit zijn doe je er een scheut witte wijn bij, ongeveer 1 glas. Doe dan alle mosselen in de pan, en doe de deksel erop. Schud de pan regelmatig en hou de mosselen goed in de gaten, als ze allemaal open staan zijn je mosselen klaar. Laat ze zeker niet langer op het vuur staan omdat de mosselen anders taai worden. Eet de mosselen met vers stokbrood met kruidenboter en een lekker sausje. En natuurlijk een lekker glas wijn.

Overigens, mosselen die niet of slecht open zijn gegaan tijdens het koken, kun je beter ook laten liggen. Ik gooi zelf liever een mossel te veel weg, dan dat ik een slechte mossel opeet en er misschien wel ziek van wordt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *