Salade met gegrilde groenten

Salade met gegrilde groenten

Nu het de afgelopen week zo heerlijk weer is, had ik meteen weer zin in lekkere salades. Ik eet niets liever in de lente en de zomer! Helaas hebben we nog geen lekker zonnetje op ons balkon, en had ik geen zomerjurkje aan toen ik deze salade at. Ondanks dat, smaakte hij aan de eettafel ook overheerlijk. Eet deze salade met een lekker stokbrood en wat kruidenboter of aioli, voor een extra zomers gevoel!

Wat heb je nodig? Voor 2-3 personen
150 gr gemengde sla
1 aubergine
1 courgette
1 rode ui
200 gr geroosterde paprika
200 gr kikkererwten
150 gr feta
bosje bieslook
sap van een halve citroen
extra vierge olijfolie
gerookt paprikapoeder
komijn
zout & peper

Snij de aubergine en courgette in dunne plakken en bak ze in wat normale olijfolie (geen extra vierge) gaar in een koekenpan. Snij de rode ui in half ringen en bak dit ook even aan, zodat de ui wat zachter wordt. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af met water. Bak de kikkererwten in wat olijfolie met zout, peper, gerookt paprikapoeder & een beetje komijn. Je mag best ruim zijn met de kruiden, de kikkererwten mogen lekker pittig worden. Bak ze ongeveer 10 minuten op vrij hoog vuur, zodat ze een beetje knapperig worden. Meng voor de dressing het sap van de halve citroen met 2 keer zoveel extra vierge olijfolie, wat zout en peper.  Snij de geroosterde paprika in reepjes en verkruimel de feta. Meng alle ingrediënten met de sla en de gebakken groenten in een grote kom. Maak de salade af met snippertjes bieslook. Bieslook kun je het beste knippen, dat gaat heel gemakkelijk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *