Stoofperencake

Stoofperencake

Zoals vorige week beloofd, post ik deze week een recept voor stoofperencake. Het idee voor deze cake ontstond tijdens college, en ik besloot hem maar meteen de volgende dag na college te maken. Ik ging die desbetreffende ochtend heel vroeg naar het station om naar de universiteit te gaan, met het idee voor de cake al in m’n hoofd voor die middag. En toen reden er door de sneeuw geen treinen. Goed, je snapt, mijn colleges heb ik geskipt en om 9.00 stond ik al in de Appie voor de ingrediënten voor de cake. Het hele huis rook naar stoofpeer, omdat ik nu natuurlijk ook tijd had om m’n eigen peertjes te stoven. Al met al duurt het even om dit recept te maken, maar het resultaat is fantastisch en door iedereen die de cake proefde goedgekeurd!

Wat heb je nodig? Voor 1 cake
1x basisrecept cake
4 stoofperen, volgens dit recept bijvoorbeeld
1,5 eetlepel koek- en speculaaskruiden
115 gr gehakte pecannoten

Verwarm de oven voor op 170 graden. Maak het cakebeslag volgens het basisrecept van mijn oma. Voeg dan de pecannoten en de speculaaskruiden toe aan het beslag. Vet een cakevorm in met wat boter en bestuif met bloem. Doe een deel van het beslag in de vorm en zit hierin de stoofperen. Vul de cakevorm daarna rondom de stoofperen met de rest van het deeg. Bak de cake in 75 minuten gaar. Laat hem helemaal afkoelen voor je de cake uit de vorm haalt.

Deze cake heeft per plak natuurlijk een andere verhouding cake-stoofpeer. Op deze manier ziet het er prachtig uit en zou je hem ook goed als dessert kunt serveren met een klein bolletje kaneelijs. Wil je juist de stoofpeer eerlijk verdelen, snij dan de stoofperen in kleine stukjes en bestuif ze met wat bloem voordat je ze door het beslag mengt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *