Mijn favoriete foodfilms op Netflix!

Mijn favoriete foodfilms op Netflix!

Het weekend is natuurlijk perfect om de hele dag te netflixen. Soms begin ik tijdens het ontbijt al met een aflevering van een van m’n lievelingsseries. Maar er zijn ook genoeg avonden dat het zoeken naar een leuke film op Netflix uiteindelijk lang duurt dan de uiteindelijke film. Dat je de snacks al op hebt tijdens het uitzoeken van de film. Of dat je uiteindelijk maar een random film aanklikt, omdat je geen zin meer hebt om te zoeken. Herkenbaar? Deze blog biedt verlichting! Ik deel mijn favoriete food films op Netflix met jullie. Zodat je weer wat nieuwe inspiratie hebt en Netflix kunt gebruiken waarvoor het bedoelt is: film kijken!

Ratatouille

Met stip op 1, Ratatouille! Ik kan me bijna niet voorstellen dat je deze film nog nooit gezien hebt want deze film komt uit 2007, maar hij moest in dit lijstje. Het verhaal ken je vast. Ratje Remy wil dolgraag chefkok worden. Hij komt in Parijs terecht bij Linguini. Linguini kan niet koken, maar werkt wel bij restaurant Gusteau’s. Remy wordt de “kleine chef” onder de koksmuts van Linguini, en zo maken ze samen de heerlijkste gerechten. Ik vind het echt een fantastische film, ratje Remy is echt een SCHATJE! Het verhaal is prachtig in beeld gebracht, en een van de leukste scènes vind ik die waarin de ratten Linguini gaan helpen nadat alle koks hem in de steek hebben gelaten. Ik heb deze film denk ik al 3 keer gezien, maar hij blijft leuk. Dus, of je Ratatouille al hebt gezien of niet, gewoon (nog) een keer kijken!

Julie & Julia

Deze film is geïnspireerd op de waargebeurde verhalen van Julie & Julia. Je volgt Julia Child in het vroegere frankrijk, waar ze haar boek “Mastering the Art of French Cooking” schrijft. Tegelijkertijd volg je Julie Powell, die vindt dat ze maar een saai leven heeft. Op het moment dat ze het boek van Julia in handen krijgt besluit ze alle recepten uit het boek te maken en haar avontuur bij te houden op haar blog. De eerste goede reden om deze film te kijken is Meryl Streep, die de rol van Julia Child speelt. Ik vind haar echt een fantastische actrice en ze zet Julia Child echt heel goed neer. De tweede goede reden om deze film te kijken: het gaat over eten (no shit sherlock.) Ik krijg onwijs veel zin om te koken als ik deze film kijk en deze film heeft er zelfs voor gezorgd dat ik het boek van Julia Child zelf heb aangeschaft. Ik heb nog lang niet alle recepten gemaakt die erin staan, maar het begin is gemaakt!

Chef

Chef is een heerlijke feelgoodfilm, die gaat over Carl. Carl werkt in een restaurant, maar door een conflict met zijn baas besluit hij ontslag te nemen. Hij koopt een roadtruck en samen met zijn zoontje, zijn beste vriend en zijn ex gaat hij op pad. Ook deze film zorgt voor een flinke dosis inspiratie, het heerlijkste eten komt voorbij. Ik kan over deze film niet heel veel vertellen, behalve dat het gewoon een hele vrolijke, gezellige film is die je een keer moet kijken.

Chef’s Table

Goed, dit is natuurlijk geen film maar een serie maar deze moet ik natuurlijk noemen. Ondertussen staan er al twee seizoenen van Chef’s Table op Netflix, en ik vond bijna alle afleveringen fantastisch. Het is heel tof om te zien hoe fantastische chef’s over de hele wereld hun eten bereiden en te horen wat hun filosofie hierachter is. Het blijft natuurlijk een droom om een keer in zo’n fantastisch restaurant te eten! Maar wie weet gaat dat ooit wel gebeuren… In de zomer willen we misschien naar Slovenië op vakantie zodat we bij Hisa Franko kunnen gaan eten!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *