Cranberry amandel granola

Cranberry amandel granola

Mijn ontbijt is al sinds jaar en dag een schaaltje yoghurt met fruit en “iets”. Dat “iets” was eerst cruesli, maar dat vond ik toch te ongezond. Dus ging ik over op muesli en zo ontdekte ik daarna ook granola. Tijdens het verhuizen is er een zak muesli ergens achterin een kast verdwenen en die stond er dus al een tijdje. Ik vond het een goed moment om weer eens granola te maken, zodat ik de muesli niet weg hoefde te gooien! Je kunt natuurlijk heel veel dingen in granola doen, maar voor de winter vond ik de combinatie van cranberry en amandel heerlijk.

granola1

Wat heb je nodig? voor 1 grote pot
280 gr muesli of gemengde granen (havervlokken, tarwevlokken, roggevlokken enz.)
120 gr gemengde ongezouten noten, waarvan ongeveer 50% amandelen
125 gr gedroogde cranberries
kaneel
3 eetl zonnebloemolie
4 eetl honing
3 eetl appelsap
30 gr amandelschaafsel

Hak de noten wat kleiner, maar niet te fijn. Meng in een kom alle ingrediënten behalve de cranberries en het amandelschaafsel. Verdeel het mengsel over een bakplaat met een bakpapiertje. Bak de granola ongeveer 30 minuten op 160 graden. Haal hem tussendoor 1 of 2 keer uit de oven en roer de granola even goed door, zodat alle kanten lekker bakken. Als je granola lekker knapperig is haal je hem uit de oven. Laat de granola afkoelen voeg er dan de cranberries en het amandelschaafsel aan toe. Bewaar de granola in een luchtdichte pot.

granola32 thoughts on “Cranberry amandel granola”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *