Italiaanse Burger

Italiaanse Burger

Het recept voor deze burger kwam een beetje chaotisch tot stand. Mijn zusje en ik gingen samen koken en we hadden eigenlijk nergens zin in. Uiteindelijk bedachten we aardappeltjes uit de oven, met Italiaanse kruiden. Maar daar moest natuurlijk wat bij gegeten worden en dat konden we niet verzinnen. Na een uitstapje naar verschillende risotto’s kwamen we toch terug bij die aardappeltjes en besloten we dat we daar wel een lekkere burger bij konden maken. Maar dan wel met een Italiaans tintje (die risotto invloeden bleven toch nog een beetje hangen…). Je vraagt je nu af, waar zijn die aardappeltjes gebleven? Tja.. die hebben we gedumpt want dat vonden we uiteindelijk teveel worden. Zoals je merkt, nogal een omweg naar dit recept, maar het was gelukkig wel heel erg lekker!

burger3

Wat heb je nodig? Voor 4 personen
400-500 gr gehakt
1 ciabatta
90 gr groene pesto
150 gr zuivelspread naturel
2 tomaten
200 gr mozzarella
1 ui
2 teentjes knoflook
15 gr verse basilicum
1 ei
paneermeel
veldsla
oregano
ketjap
zout & peper

burger1

Begin met het maken van de hamburgers. Snij de ui en de basilicum fijn en pers de knoflook. Doe dit samen met het gehakt in een grote kom. Doe hierbij het ei, een scheutje ketjap, paneermeel en wat zout, peper en oregano. Kneed alles goed door, als het gehakt nog te nat is voeg je nog wat paneermeel toe. Om te proeven of je gehakt goed op smaak is, bak je een theelepel gehakt rul in een koekenpan. Breng je gehakt eventueel verder op smaak en vorm er vier burgers van. Zet even in de koelkast. Bak de ciabatta volgens aanwijzingen op de verpakking en snij daarna in vier gelijke stukken. Snij de tomaten en mozzarella in plakjes en zet even apart. Meng de pesto met de zuivelspread, dit is de saus voor je burger. Nu heb je alles klaar staan. Bak de burgers in wat olijfolie of roomboter. Snij de stukken ciabatta open en verdeel rijkelijk saus over de onderkant van je broodje. Leg hierop een handje veldsla. Hierop komt de burger. Verdeel dan de plakjes tomaat en mozzarella op de burger. Dekseltje erop en klaar!

Serveer de burger met een frisse salade met olijven en zongedroogde tomaatjes bijvoorbeeld! En bij grote honger ga je natuurlijk voor de aardappeltjes, die komen binnenkort ook online 🙂

burger2Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *