Tonijnsalade

Tonijnsalade

Op zaterdag vind ik het heerlijk om naar de bakker te gaan en een lekker broodje te kopen voor de lunch. Beleggen met kaas is dan ook zo saai, en een lekkere tonijnsalade is zo gemaakt! Er kan niemand beter uitjes fijnsnijden dan mijn vriend, dus terwijl hij de ui fijnsnijd maak ik vast de rest van de salade… Met een paar minuutjes ben je klaar en heb je een overheerlijk luxe broodje als lunch!

tonijn1

Wat heb je nodig? Voor 1 schaaltje
1 blikje tonijn in water
1 rode ui
2 eetlepels kappertjes
ketchup
mayonaise
yoghurt
peper & zout

Laat de tonijn even uitlekken in een vergiet. Snij de rode ui heel erg fijn en doe dit samen met de kappertjes en de tonijn in een bakje. Voeg dan van de ketchup, mayonaise en yoghurt allemaal één eetlepel toe en roer dit goed door. Proef een beetje, als je het niet smeuïg genoeg vind voeg je nog wat toe, net zolang tot het naar smaak is. Breng dat op smaak met peper en een beetje zout. Serveer op een broodje met wat rucola.

tonijn2

tonijn32 thoughts on “Tonijnsalade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *