Getest: IKEA muffinmix Citroen

_mg_0966

Zoals ik al vertelde, zijn mijn vriend en ik afgelopen maand gaan samenwonen. We zijn op 1 zaterdag in 13 uur verhuisd! Natuurlijk moesten we ook even naar IKEA en daar gingen we natuurlijk niet alleen weg met een nieuwe bank en een wcborstel maar ook met deze muffinmix. Want als je aan het verhuizen bent wil je tussendoor natuurlijk wel nog even muffins bakken om de oven uit te proberen. De vraag is of dat tussendoor natuurlijk ook kan… En dat lees je hier!

_mg_0949

Allereerst moet ik toegeven dat ik deze muffins niet op de verhuisdag zelf maakte, maar de ochtend erna. Het was met 6 mensen in huis toch iets te hectisch en er moesten toch nog verschillende dingen in elkaar gedraaid worden..

Goed, die muffinmix nam ik mee voor 3,50 en dat is toch wel een stukje duurder dan de gemiddelde bakmix bij de Albert Heijn. Het grote voordeel van deze mix is wel dat er alleen maar water bij hoeft en je bent voor 3,50 dan ook wel helemaal klaar. Het enige wat je verder nodig hebt zijn muffinpapiertjes en een muffin bakplaat.

_mg_0955

Het enige wat je moet doen is de pak aan één kant openmaken en hier warm water aan toevoegen. Dan knijp je de pak goed dicht en schud je 15-20 seconden, klaar is kees. Giet het beslag in je muffinvorm en bak de cakejes 20 minuten. Meer hoef je niet te doen, dit is zelfs tijdens een verhuizing nog wel te doen denk ik!

Het belangrijkste is natuurlijk de smaak. Ik heb de cakejes helemaal volgens “recept” gemaakt en niets toegevoegd. Mijn vriend en ik vonden de smaak “best prima”. Ze waren zeker niet droog, juist lekker een beetje smeuïg. De smaak was heel citroenig.  Ik ben gewend dat cakejes wat zoeter zijn en minder “zuur” als het citroencakejes zijn, maar het is wel een lekkere frisse smaak! Voor de hoeveelheid moeite die je doet voor de cakejes (geen) is het een prima cakeje. Voor hele snelle cakejes is dit zeker een aanrader. Om ze wat specialer te maken zou ik wel een handje bosbessen aan de het beslag toevoegen. Nadeeltje is dat ze die niet bij de IKEA verkopen natuurlijk 😛

_mg_0968Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *