Mexicaanse Wraps

_mg_0751

Ik heb al eerder recepten gepost voor wraps, omdat dat natuurlijk het studentengerecht bij uitstek is. Maar dat waren allebei recepten met vis. Als ik met vriendinnen samen eten, eten we eigenlijk altijd wraps met maïs, bonen en gehakt als vulling. Ik wilde dit gerecht toch een beetje upgraden en besloot om er guacamole en bonenpuree bij te maken. Daarnaast is dit gerecht, als je de crème fraîche weglaat, ook geheel vegan!

Wat heb je nodig? Voor 4 personen
8 (volkoren) wraps
1 blik maïs
1 blik tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
1 blik zwarte bonen
3 paprika’s (rood en/of geel)
2 avocado’s
1 tomaat
1 sjalotje
2 uien
3 teentjes knoflook
1 citroen
crème fraîche
verse koriander
komijn
(gerookt) paprikapoeder of allebei
cajun kruiden
chilivlokken
zout & peper

_mg_0757

Begin met het maken van de vulling voor de wraps. Snij 1 ui fijn en snij de paprika in blokjes. Bak dit aan in wat olie. Voeg dan de maïs en tomatenpuree toe. Bak dit ook even mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe en breng het mengsel op smaak met cajun kruiden, komijn, paprikapoeder, chilivlokken en eventueel extra peper. Doe dit beetje bij beetje en proef tussendoor, zodat je niet per ongeluk te veel toevoegt. Laat dit op een laag vuurtje een pruttelen.

Prak de avocado’s. Snij een sjalotje en een tomaat fijn en hak wat verse koriander. Voeg dit toe aan de geprakte avocado. Voeg ook het sap van een halve citroen en 2 teentjes geperste knoflook toe en breng op smaak met wat peper en zout. Dit kun je ook met een keukenmachine doen, dat is wel zo snel! Voeg dan wel de fijngesneden tomaat als laatste toe, nadat je de keukenmachine hebt gebruikt.

Snij de andere ui fijn en pers het laatste teentje knoflook. Bak dit even aan in wat olijfolie. Voeg dan de zwarte bonen toe en bak even mee. Doe dan alles in een keukenmachine of maak het fijn met een staafmixer. Doe het dan weer terug in de pan en bak dit nog een paar minuutjes. Breng op smaak met citroensap, komijn, wat zout en peper.

Verwarm de wraps en vul deze met de het paprika-tomaten mengsel. Serveer met de guacamole, bonenpuree en eventueel wat crème fraîche.

_mg_0747Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *