Vis met een Italiaans tintje

_mg_0730

Ik eet niet zo vaak een stukje vis, vaak verwerk ik zalm of garnalen door een gerechtje, lekker simpel. Maar op vakantie in Italië had mijn vriend een heerlijk stukje vis in een restaurant. Samen hebben we iets verzonnen wat er een beetje op lijkt, en het was superlekker. Daarnaast was het supersnel klaar, we hadden nauwelijks tijd om een salade te maken en aardappeltjes te bakken terwijl de vis in de oven stond. Dit snelle en superlekkere probeersel wil ik jullie natuurlijk niet onthouden!

Wat heb je nodig? Voor 2 personen
250 gram witvis (scholfilet bijvoorbeeld)
1 eetlepel zongedroogde tomaatjes
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel zwarte olijven
1 eetlepel pijnboompitten
1 eetlepel grana padano, fijn geraspt
4 eetlepels vis- of groentebouillon
extra vierge olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de zongedroogde tomaatjes, kappertjes en olijven fijn. Hak ook de pijnboompitten wat fijner en meng dit met de zongedroogde tomaatjes, kappertjes, olijven en de geraspte grana padano. Leg de vis in een ovenschaal en verdeel hierover je mengsel. Druppel er een beetje olijfolie overheen en schenk er ook de 4 eetlepels bouillon bij. Zet 10 minuten in de oven. Ondertussen kun je dan bijgerechtjes maken, zoals een salade en gebakken aardappeltjes.

_mg_0746

_mg_0729Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *