Groentenstoofpotje met couscous

_mg_0711

In de introductieweek van Wageningen aten we elke avond op een andere locatie. We aten bij studentenverenigingen, hebben geBBQ’d in het weiland en aten soms op de universiteit. De laatste keer avondeten was ook op de universiteit en daar aten we toch lekker! We wilden met de hele groep nog wel een portie, maar dat mag natuurlijk niet. We hebben toen gewacht tot de volgende groep binnenkwam om te eten en hebben ons daar heel stiekem en tactisch tussen gemengd. Zo kregen we toch een tweede portie zonder dat ze dat doorhadden. Het recept wat ik vandaag met jullie deel is gebaseerd op dit lekkere avondeten.

Wat heb je nodig? Voor 3-4 personen
1 aubergine
1 courgette
500 gr gezeefde tomaten
1 blik kikkererwten
300 gr couscous
handje zwarte olijven (in ringetjes)
2 teentjes knoflook
groentebouillon
paprikapoeder
kaneel
ketjap
zout & peper

_mg_0706

Snij de aubergine en courgette in dunne plakken en dan in kwarten. Bak deze aan in wat olijfolie in een grote pan. Pers er ook de knoflook boven uit. Bak dit ongeveer 10 minuten aan. Voeg dan de gezeefde tomaten toe samen met 1,5 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel kaneel en zout & peper. Laat dit een half uurtje pruttelen met de deksel op de pan. Als het half uur voorbij is bereid je de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking, voeg aan het hete water een groentebouillonblokje toe. Roer de couscous goed los als deze geweld is en voeg het handje zwarte olijven toe. Voeg aan het groentenstoofpotje de kikkererwten toe en proef goed. Voeg eventueel nog een scheutje ketjap (of worcestershiresaus) en kruiden toe om de saus wat meer pit te geven.

_mg_07092 thoughts on “Groentenstoofpotje met couscous”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *