Kip Ketjap

_mg_0716

Dit is weer zo’n lekker simpel en goedkoop studentengerechtje. Ik at het voor het eerst in het studentenhuis van mijn vriend, huisgenoot T. kookte die avond. Ik had al meerdere roddels gehoord over cashewnoten. Als T. kookt verwerkt hij blijkbaar altijd cashewnoten in zijn gerecht… En zo ook vanavond. Maar gelukkig was dit een ontzettend lekkere combinatie met cashewnoten. Daarnaast is dit ook een supersnel gerechtje, binnen 20 minuten staat het op tafel!

Wat heb je nodig? Voor 3-4 personen
350 gr kippendijfilet
350 gr rijst
1 rode paprika
250 gr kastagnechampignons
450 gr sperziebonen (diepvries)
2 teentjes knoflook
handje cashewnoten
ketjap
wokolie

_mg_0719

Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in 8 minuten gaar in een ander pannetje water. Snij de kippendijfilet in blokjes. Verhit wat wokolie in de pan en bak hierin vast de kip aan. Snij ondertussen de paprika en champignons en bak deze mee zodra de kip gaar is. Knijp dan ook de teentjes knoflook uit boven de pan. Voeg de gekookte sperziebonen, cashewnoten en een flinke scheut ketjap toe. Roer even goed door, als alle ingrediënten bedekt zijn met ketjap is je gerecht klaar. Serveer met de rijst en eventueel nog extra cashewnoten.

_mg_0715

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *