Pasta Pesto met gegrilde groenten

_MG_0657Dit gerechtje maakte ik voor het eerst op vakantie in Italië. We waren in Ligurië, de streek van de pesto genovese. We konden natuurlijk niet naar huis gaan voordat we minstens een keer het streekgerecht pasta pesto hadden gemaakt. We hielden de pasta heel simpel en grilden er wat groenten bij op de BBQ. Om ook thuis nog even het vakantiegevoel vast te houden maakte ik dit gerecht weer. Stiekem smaakt het op vakantie met echte Italiaanse pasta, pesto en groenten natuurlijk lekkerder, maar al mijn vriendinnen hebben overheerlijk gegeten!

Wat heb je nodig? Voor 4 personen
300 gr (volkoren) pasta
1 potje pesto
1 aubergine
1 courgette
2 paprika’s
250 gram champignons
250 gram cherrytomaatjes
1 ui
1 teentje knoflook
1 citroen
Italiaanse kruiden
10 eetlepels extra vierge olijfolie
geraspte parmezaanse kaas
zout en peper

Meng in een grote kom de olijfolie, het sap van de citroen, Italiaanse kruiden, zout en peper. Snij dan de groenten en voeg deze toe aan de marinade. Ik sneed de aubergine en courgette in repen, de paprika in grote stukken, de champignons in vieren en de tomaatjes halfdoor. Zorg dat de olie goed verdeeld is, misschien moet je zelfs nog iets meer olie toevoegen. Laat dit even staan, 15 minuten is voldoende. Grill of bak dan alle groenten. Dit duurt even, het is niet erg als de groenten die al klaar zijn een beetje afkoelen, lauwwarm is het ook heerlijk! Wanneer je groenten bijna klaar zijn kook je de pasta. Snij de ui en knoflook heel fijn en fruit deze in een pan in wat olie. Als de pasta gaar is meng je deze met de pesto, ui en knoflook. Strooi wat geraspte kaas over de pasta en serveer met de gegrilde groenten.

IMG_2295

Het is een heerlijk zomers gerechtje, en natuurlijk het allerlekkerst als je het buiten op kunt eten! Op vakantie was dat gelukkig geen probleem omdat we aan het kamperen waren. Deze Italiaanse variant ziet er wel iets anders uit. We gebruikten trofie, kleine gedraaide pasta uit de streek, die ook hoort bij dit gerecht! Voor een iets gezondere en goedkopere Nederlandse versie gebruikte ik volkoren penne en pesto uit een potje. Mocht je nu toch originele trofie al pesto willen maken: bij de grotere Appies kun je trofie vinden bij de andere pasta’s.

_MG_06601 thought on “Pasta Pesto met gegrilde groenten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *