Lasagne met spinazie

_MG_0390

Een hele tijd geleden deelde ik al een recept voor lasagne, een vrij traditioneel recept met een bolognesesaus en bechamel. Het is echt overheerlijk, maar kost ook wel wat tijd om klaar te maken. Toen mijn vriend en ik laatst zin hadden in lasagne hadden we geen tijd om zo lang in de keuken te staan. We maakten toen een snellere lasagne met spinazie, naar een recept van zijn moeder. Aan deze lasagne kleeft overigens ook nog een leuke herinnering. Toen mijn vriend en ik net “verkering” hadden, zo’n 6,5 jaar geleden, aten we op zondag heel vaak bij hem thuis. Zijn moeder maakte dan bijna altijd deze lasagne, omdat iedereen dit zo’n lekker gerecht vind. De lasagne smaakt dan ook nergens zo lekker dan op zondagavond bij de ouders van mijn vriend thuis.

Wat heb je nodig? Voor 4-5 personen
Lasagnebladen
1 ui
2 teentjes knoflook
500 gram rundergehakt
690 gr passata
750 gr spinazie à la crème (diepvries)
2 bollen mozzarella
1 zakje geraspte kaas
Italiaanse kruiden
ketjap
zout & peper

Snij de ui en knoflook fijn en fruit aan in wat olijfolie. Bak ook het rundergehakt mee. Voeg een scheutje ketjap toe tijdens het bakken. Voeg dan de passata toe en breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper. Doe dan alle spinazie bij de saus en roer goed door tot alle spinazie ontdooid is. De saus hoeft niet heel warm te zijn. Snij de bollen mozzarella in plakjes. Nu heb je alles klaarstaan om de lasagne op te bouwen. Vet een ovenschaal in en begin met een laagje lasagnebladen, dan een laagje saus, lasagnebladen, enzovoorts. Voeg na het tweede laagje saus een laag mozzarella toe. Eindig met een laagje saus en strooi er kaas overheen. Bak de lasagne 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

_MG_0376_MG_0380

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *