Griekse Burger

_MG_0240

Tijdens het verjaardagsfeestje van mijn ouders, zusjes en ikzelf kreeg onze visite natuurlijk niet alleen taart, maar hadden we ook een BBQ met z’n allen. Mijn ouders waren echter een beetje té enthousiast geweest met inkopen doen, en er was ontzettend veel (vlees) over. Met drie dochters – en aanhang- die allemaal niet meer thuiswonen was dat geen groot probleem. Iedereen nam op maandag wat mee voor de eigen diepvries, zo ook deze hamburgers. Normaal eten we die redelijk standaard: bacon, cheddar, augurk, mayo en ketchup. Dit keer wilde ik het wat anders doen en bedacht ik deze burgers met een vleugje Griekse inspiratie!

Wat heb je nodig? Voor 2 personen
2 hamburgers
2 Italiaanse bollen (oké dan, niet zo Grieks)
1 grote rode ui
halve aubergine
tzatziki
50 gram feta

Snij de aubergine in dunne plakjes en de rode ui in ringen. Verhit wat olie in een pan. Bestrooi de aubergine met zout en peper en bak in de pan tot hij gaar en zacht is. Bak ook de rode ui tot hij zacht is. Voor minder afwas bak je dit in dezelfde pan en voor meer efficiëntie bak je dit tegelijkertijd. Bak in een andere pan ondertussen de hamburgers gaar. Snij de broodjes open en besmeer beiden kanten met een laagje tzatziki. Leg er plakjes aubergine en wat rode ui op. Hierop leg je de burger. Maak af door er wat feta over te verkruimelen. Serveer met extra tzatziki en bij grote honger met frietjes!

Overigens, kun je tzatziki natuurlijk heel makkelijk zelf maken. Alleen had ik daar gewoon even geen zin in. Wil je het zelf maken, meng dan wat Griekse yoghurt met knoflook, zout, peper en geraspte komkommer. Eventueel nog verder op smaak brengen met munt, dille of citroensap.

_MG_0245Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *