Kip Kerrie

_MG_0196

Kip kerrie maakte ik vroeger altijd uit een pakje, of erger nog: een potje. Zo’n potje Chicken Tonight, je kent het wel… Gelukkig kan ik het nu ook zonder pakjes of potjes. Het is eigenlijk een heel simpel gerechtje en je kunt het natuurlijk op smaak brengen zoals jij wilt! Deze keer maakte ik het met champignons en paprika. Maar vind je ananas in je kip kerrie helemaal het einde, dan voeg je dat toch lekker toe! En misschien heb je na het lezen van dit recept nog meer lekkere ideeën. Een fijn recept om mee te variëren dus!

Wat heb je nodig?  voor 2-3 personen
400 gr kippendij
1 rode paprika
doosje champignons
40 gr bloem
40 gr (room)boter
400 ml kippenbouillon
kerrie
zout & peper

_MG_0200

Snij de kip en paprika in stukjes en de champignons in schijfjes. Bak eerst de kip aan in wat boter of olie en voeg vervolgens de paprika en champignons toe. Ondertussen maak je een roux in een braadpan. Hiervoor smelt je de boter in de braadpan. Als de boter gesmolten is voeg je de bloem toe. Roer dit goed door elkaar en laat een paar minuutjes bakken zodat de bloem kan garen. Voeg vervolgens een scheutje kippenbouillon toe en roer weer goed door tot een egaal mengsel. Ga zo door tot je alle bouillon hebt toegevoegd. Voeg dan royaal kerrie toe naar smaak. Voeg vervolgens de groenten en kip toe aan je roux, roer goed door elkaar. Breng dan op smaak met peper en eventueel zout, omdat je bouillon ook al zout bevat. Serveer met rijst en een groene salade bijvoorbeeld!

_MG_0202Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *