Aziatische Salade met Garnalen

_MG_0180

Afgelopen weekend was natuurlijk het perfecte weekend voor salades en BBQs. Dat laatste kun je doen als je veel tijd hebt. Een salade is juist ideaal op dagen dat je niet zo veel tijd hebt om te koken. En die dagen, die heb ik veel gehad afgelopen tijd. Mijn dagen zaten vol met werken, dansen, allerlei feestjes en veel uit eten gaan. Zelf koken was er weinig bij, daarom ook even wat minder recepten op mijn blog. Gelukkig had ik deze week wel tijd om deze heerlijke salade te maken, zodat jullie ook weer wat te lezen hebben!

Wat heb je nodig? Voor 2 personen
150 gr sla (bv eikenblad melange)
100 gr gekookte en gepelde garnalen
80 gr taugé
halve komkommer
1 rode paprika
1 avocado
150 gr mango
handje sesamzaadjes
4 eetlepels chilisaus
1 eetlepel extra vierge olijfolie
citroensap
vissaus

_MG_0187

Snij de komkommer in halve maantjes en de paprika, mango en avocado in blokjes. Maak vervolgens de dressing. Meng de chilisaus, olijfolie, 3 eetlepels water, een drupje vissaus en een drupje citroensap. Even proeven en eventueel nog iets extra’s toevoegen. Nu zijn alle voorbereidingen voor de salade klaar en kun je het bord gaan opmaken. Verdeel de sla over twee borden en verdeel hier alle ingrediënten over. Maak af met de dressing en strooi er wat sesamzaadjes overheen.

Echt een heel simpel recept, klaar in 10 minuten! Tijdens het eten bedachten we ook al veel varianten. Het zou ook lekker zijn met een handje cashewnoten of sojaboontjes. De dressing kun je verder oppimpen met verse gember of koriander.

_MG_01852 thoughts on “Aziatische Salade met Garnalen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *