Broccoli met rode ui

_MG_0137

Vandaag even een heel simpel en snel bijgerechtje, broccoli met rode ui. Dat klinkt niet heel spannend en dat is het eigenlijk ook niet. Ik kookte dit gisteravond toen we heel weinig tijd hadden. Ik denk dat ik dit in 10 minuutjes op tafel had staan. Ondertussen bak of kook je dan wat aardappeltjes en -in ons geval- een visburger, supersimpel! Ideaal dus als je wel lekker wil eten, maar er niet veel tijd aan wil besteden.

Wat heb je nodig? Voor 4 personen
2 broccoli’s
2 rode uien
2 teentjes knoflook
peper
olijfolie
1 eetlepel ketjap

Snij de broccoli in kleine roosjes. Doe de broccoli in een pan met een laagje water. Stoom de broccoli ongeveer 5 minuten tot hij beetgaar is. Snij ondertussen de rode ui in halve ringen en de knoflook heel fijn. Fruit dit in wat olijfolie in een wok. Giet de broccoli af en doe deze met de ketjap bij de uien. Bak even kort op hoog vuur en breng op smaak met peper.

Zo, klaar! Een kind kan de was doen. Dit is niet het meest spectaculaire recept, maar wel een leuke manier om je AGV-tje een beetje op te pimpen.

_MG_0138Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *