Sushi wraps

_MG_0123

Soms heb je gewoon heel veel zin in sushi, zonder daar heel veel tijd of geld aan te besteden. Deze sushi wraps zijn dan ideaal. Het smaakt stiekem niet echt naar sushi, maar het heeft er wel iets van weg door de groenten die gebruikt worden. Ik maakte de wraps met in sojasaus gemarineerde zalm, maar je kunt natuurlijk nog veel meer verschillende varianten verzinnen. Biefstukpuntjes passen ook goed in dit recept. Wil je vegetarisch eten, dan zou je bijvoorbeeld de zalm kunnen vervangen door tempeh of tofu.

Wat heb je nodig? Voor 4 personen
8 (volkoren) wraps
2 komkommers
3 avocado’s
250 gram taugé
bosje lenteui
500 gr zalmfilet
4 eetlepels sesamzaadjes
1 rode peper
3 tenen knoflook
stukje gember (halve duimlengte)
6 eetlepels sojasaus
2 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel honing
1,5 eetlepel witte wijnazijn
beetje (wasabi)mayonaise

_MG_0117

Begin ruim een uur van tevoren met het marineren van de zalm. Snij de rode peper, gember en knoflook heel fijn. Doe dit in een kom met de sojasaus, suiker, honing en azijn. Meng even goed door elkaar. Snij de zalm in blokjes en voeg toe aan de marinade. Zet dit minstens een uur weg om te marineren.
Snij de komkommer en avocado in dunne repen en de lenteui in ringetjes. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de zalm tot hij net gaar is. Dit duurt maar een paar minuutjes. Haal de zalm uit de pan en laat vervolgens de marinade nog een paar minuten inkoken, tot het een iets dikker sausje is.
Beleg de wraps met wat stukjes zalm en alle ingrediënten die je verder lekker vindt. Maak af met een beetje mayonaise. Wasabimayonaise is natuurlijk nog lekkerder, maar die had ik niet in huis.

_MG_0128_MG_01291 thought on “Sushi wraps”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *