Gehaktballetjes in tomatensaus

_MG_0020

Deze gehaktballetjes in tomatensaus leerde ik kennen bij mijn vriend thuis. Zijn moeder maakt echt fantastische gehaktballetjes. Als we op vakantie gaan krijgen we altijd een bakje mee, voor onderweg of als we in de file staan. Ook de variant in tomatensaus is overheerlijk. Bijna elk jaar met carnaval eten we een zacht wit broodje met balletjes in tomatensaus. Je snapt, deze ballen zijn het ultieme comfortfood en vandaag deel ik het recept met jullie!

Wat heb je nodig? Voor 3-4 personen
500 gr gehakt
1 ui
1 ei
500 gr gezeefde tomaten
1 bouillonblokje (rund)
1 potje champignons (ja, die uit zo’n glazen pot)
scheut ketjap
paneermeel
bruine basterdsuiker
peper
zout

_MG_0009

Snij de ui fijn. Meng in een kom het gehakt, de ui, het ei, een scheut ketjap, peper, zout en paneermeel. Voeg net zoveel paneermeel toe, tot je van het mengsel goede balletjes kunt draaien. Ik voegde ongeveer 4 eetlepels paneermeel toe, maar dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je ei. Bak de balletjes in wat olie of boter in een pan, en voeg als ze bijna gaar zijn ook nog een scheutje ketjap toe. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten toe en breng op smaak met het bouillonblokje, ongeveer een theelepel suiker en eventueel peper en zout. Laat even pruttelen zodat de saus wat indikt. Voeg als laatste de champignons toe. Serveer met rijst of brood.

Een simpel maar lekker gerechtje! En tja, die champignons zijn er gewoon heel lekker in. Ik durfde het bijna niet op mijn blog te vermelden, maar koop toch maar die champignons uit pot. Gewoon doen, want zo hoort het!

_MG_0010_MG_0027Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *