Pitapizza’s!

IMG_1678

Met mijn 9 superlieve vriendinnetjes hebben we sinds vorig jaar een traditie: Vriendinnenweekendje Limburg. We gaan dan een heel weekend bij mijn ouders slapen, in de tuin chillen, in het bos wandelen, in de jacuzzi bubbelen en natuurlijk overheerlijk koken en eten. Je kunt je voorstellen dat het een onwijs gezellig boel is, en de hele familie komt dan graag bij ons over de vloer om een hapje mee te eten. Omdat het niet altijd makkelijk is om voor 15 mensen te koken deel ik vandaag weer een recept voor een grote groep: Pitapizza’s!

Wat heb je nodig? Voor 8 personen
12 pitabroodjes
tomato frito
italiaanse kruiden
geraspte kaas
2 bollen mozzarella
salami
gerookte kipfilet
1 courgette
1 aubergine
2 paprika’s
champignons
zongedroogde tomaatjes
zwarte olijven
olijfolie
knoflook
zout
peper

IMG_1663

Dit gerecht kun je heel makkelijk alvast voorbereiden zodat je bij het diner alleen nog even pizzaatjes moet afbakken. Gegrilde groenten op een pizza vind ik heel erg lekker, en daar beginnen we dan ook mee. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de aubergine en courgette in plakjes, verdeel deze op een bakplaat. Hier mag ruim olijfolie, zout, peper en een geperst teentje knoflook bij. Zet ongeveer 30 minuten in de oven, tot de groenten gaar en zacht zijn. Bak ook de pitabroodjes ongeveer 2 minuten en laat iets afkoelen. Snij vervolgens alle pitabroodjes doormidden, dit worden je pizzabodems. Snij alle ingrediënten in plakjes/blokjes/stukjes/whatever en zet alles klaar in bakjes.

Op het moment dat je pizza’s wil gaan eten smeer je een beetje tomato frito op een pitabroodje en strooi er wat Italiaanse kruiden over. Vervolgens kan iedereen zijn pizza beleggen met zijn lievelingsingrediënten. Maak het af met een beetje geraspte kaas. Bak de pizza’s ongeveer 5 minuten in de oven op 180 graden, tot de kaas gesmolten is. Terwijl de eerste lading pizza’s in de oven staat, kunnen de volgende al klaargemaakt worden.

IMG_1675

Wij aten dit gerechtje met een kom tomatensoep, en was toen genoeg voor een avondmaaltijd. Wil je alleen pizza’s eten, dan zou ik meer pitabroodjes en ingrediënten kopen. Dit is ook een ideaal gerecht voor een groep met veel verschillende eters: vegans, vegetariërs en mensen die perse wel vlees willen. Je kunt zoveel verschillende ingrediënten kopen als je wilt, en zo kan iedereen precies eten wat hij/zij lekker en fijn vind!

Het zou een nadeel kunnen zijn dat niet iedereen tegelijk zijn pizzaatje kan eten, tenzij je een enorme oven hebt. Wij zaten echter lekker buiten in de tuin, en waren ondertussen ook gezellig aan het kletsen met elkaar. Even wachten op je pizza en wat langer tafelen terwijl je geniet van de ondergaande zon is gelukkig ook geen straf.

IMG_1668Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *