Pasta Puttanesca van Jamie

_MG_9890

Dit recept is het lievelingsgerecht van vriendinnetje N. en deel ik speciaal voor haar. Het is een recept van Jamie Oliver en deze variant komt uit zijn boek Jamies 30 minutes. Wij noemen deze pasta liever Hoerenpasta en de keren dat dit gerecht in onze wiebetaaltwat-lijst voorkomt is niet meer op 1 hand te tellen, zo lekker! Dit gerecht is prima in 30 minuten te maken, en binnen die tijd heb ik vaak ook nog een groene salade op tafel staan.  Als je samen kookt, gaat het nog sneller en das wel zo gezellig!

Wat heb je nodig? Voor 4 personen
400 gr volkoren spaghetti
2 tenen knoflook
1 blikje ansjovis in olijfolie
2 blikjes tonijn in olijfolie
1 rode peper
1 bosje peterselie
700 gr passata
zwarte olijven
citroensap
kaneel
zout en peper

_MG_9886

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het blikje ansjovis met de olijfolie in een pan en pers hier ook de knoflook bij. Laat dit op middelhoog vuur pruttelen. Snij de peper en de steeltjes van de peterselie fijn en voeg deze toe met de twee blikjes tonijn. Laat even bakken en voeg dan ook de passata en zwarte olijven toe. Snij de peterselie fijn en voeg dit toe samen met een flinke snuf kaneel en een scheutje citroensap. Dit lijkt misschien raar, maar de kaneel is echt superlekker in deze pasta. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de pasta met een simpele groene salade voor wat extra groenten!

_MG_98921 thought on “Pasta Puttanesca van Jamie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *