Falafelbroodjes

_MG_9831

Ik heb, sinds ik in Amsterdam woon, een fantastische vriendinnengroep. We kunnen met z’n negenen heerlijk lachen, kletsen, thee drinken en eten. En eten, dat doen we toch regelmatig samen. Stiekem eten we bijna altijd wraps als we samen eten want dat is gewoon makkelijk voor 9 personen. Laatst hadden we zin in iets anders en maakten we broodjes met falafel en yoghurt-munt saus! Een lekker fris gerechtje, wat gemakkelijk te maken is voor veel personen.

Wat heb je nodig? Voor 4 personen
8 pitabroodjes
500 gr falafel (Ik neem altijd die van Maza)
8 eetlepels yoghurt (Of sojayoghurt voor een vegan versie)
bosje munt
2 teentjes knoflook
ijsbergsla
2-3 tomaten
1 komkommer
2 avocado’s
2 rode paprika’s
zout & peper
chilisaus (eventueel)

_MG_9818

Begin met het voorverwarmen van de oven voor de pitabroodjes. Snij vervolgens de alle groenten in plakjes, zodat het straks makkelijk in het broodje past. Hak de munt fijn, pers de teentjes knoflook en voeg dit toe aan de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper. Zet alle groenten en de saus in bakjes op tafel.

Bak vervolgens de falafel in wat olie in een pan en bak ook de pitabroodjes af in de oven. Dit kan nu ook op tafel. Iedereen kan nu het broodje vullen naar eigen wens. Wij proberen er altijd zoveel mogelijk groenten in te proppen, die er natuurlijk allemaal weer uitvallen tijdens het eten.

Ik heb nu het recept gedeeld met ingrediënten voor 4 personen. Waarschijnlijk heb je iets te veel falafel, maar 1 bak is te weinig. En geef toe, falafel is gewoon ontzettend lekker dus het gaat toch wel op. Voor een grote groep is dit recept natuurlijk ideaal, je kunt eventueel meer soorten groenten gebruiken (of leftovers!). En terwijl de een de falafel bakt en de pitabroodjes in de oven stopt, snijden anderen de groenten. Je kunt dus zo aan tafel, en minder koken betekent meer tijd om te kletsen!

_MG_9821Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *