Salade met parmaham en perzik

_MG_9810

Deze salade maakte ik vorige zomer voor het eerst bij een BBQ. Het is een heerlijk zomers recept! De perzik is lekker zoet en fris en gaat heerlijk samen met het zoutige van de ham. Normaal voeg ik pijnboompitjes toe aan salades, maar ik besloot deze keer eens voor pistachenoten te gaan. Ook heel erg lekker, en net even wat anders!

Wat heb je nodig? Voor 2 personen
150 gr gemengde sla (bv veldsla, eikenbladsla en rucola)
halve komkommer
2 perziken
1 bol (buffel)mozzarella
80-100 gr parmaham (serranoham kan ook)
50 gr pistachenootjes
3 eetlepels extra vierge olijfolie
1 eetlepel honing
klein scheutje rode wijnazijn
zout & peper

_MG_9801

Maak eerst de dressing, meng hiervoor de olijfolie, honing, wijnazijn, zout en peper goed door elkaar. Maak de sla aan met de dressing, zorg dat elke blaadje wel een klein beetje dressing heeft. Verdeel dan de sla over twee borden. Snij de komkommer in stukjes en perziken in partjes. Scheur de mozzarella en ham. Verdeel dit over de sla en strooi er als laatste de pistachenootjes overheen.

Zo! Klaar is kees. Een ontzettend snel en makkelijk saladerecept. Ik serveer hem zelf het liefst met ciabatta. Ideaal voor een warme lentedag waarop je geen zin hebt om te koken en toch iets lekkers wil eten. Overigens is deze salade ook heel lekker met wat balsamicoazijn als dressing, maar die had ik op dit moment niet in huis.

_MG_9807



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *