Nacho Ovenschotel

_MG_9698

Soms heb je gewoon heel veel zin in comfort food. En wat is er nou meer comfort food dan nacho’s. Heerlijk in de winter, maar ook in de zon buiten niet te versmaden. Daarom voor dit weekend een recept voor nacho’s. Je kunt ze zowel serveren als snack en als avondeten met een heerlijke salade erbij.

Wat heb je nodig?  Voor 4 personen
2 uien
2 teentjes knoflook
300 gr gehakt
2 rode paprika’s
1 blik maïs
1 blik tomatenblokjes
blikje tomatenpuree
1 zak nacho chips
geraspte kaas
ijsbergsla
1 avocado
crème fraîche
beetje mayonaise
cajun kruiden
komijn
(gerookt) paprikapoeder
zout & peper

_MG_9702
Een hele ingrediëntenlijst, maar dan heb je ook wat lekkers! We maken eerst het gehaktmengsel voor de ovenschotel. Snij hiervoor 1 ui, de knoflook en de paprika fijn. Bak in wat olie de ui en knoflook en voeg het gehakt toe. Bak de tomatenpuree even mee en voeg vervolgens de paprika’s en maïs toe. Voeg een half blikje tomatenblokjes toe, je kunt later altijd nog meer toevoegen als je het mengsel nog te dik vindt. Terwijl dit op laag vuur lekker pruttelt, breng je het op smaak met komijn, (gerookt) paprikapoeder, zout en peper. Leg nu op de bodem van een ovenschaal een laagje chips. Verdeel hier je gehaktmengsel overheen en wat lepeltjes crème fraîche. Je sluit af met een laagje chips en geraspte kaas. Zet dit in een voorverwarmde oven van 180 graden, voor ongeveer 10-15 minuten zodat de kaas smelt.
_MG_9701
Terwijl de ovenschotel in de oven staat, kun je de salade maken. Snij de andere ui in halve ringen en de avocado in blokjes. Doe dit samen met de ijsbergsla in een kom. Voor de dressing meng je een klein beetje mayonaise met water tot een dunne saus. Breng op smaak met cajunkruiden. Verdeel de dressing over de salade.
Eet de nacho ovenschotel met de salade en eventueel nog wat extra crème fraîche.
_MG_9708


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *