Kipsalade

_MG_9741
Afgelopen vrijdag zagen jullie al het recept van witlofsalade, die ik serveerde bij een heerlijk gegrild kippetje van de markt. We hadden nog wat kip over, en hier maakte ik een kipsalade van. Lekker als broodbeleg of ’s avonds bij de borrel op een toastje.

Wat heb je nodig?
leftover kip
rode paprika
yoghurt
mayonaise
paprikapoeder
cajunkruiden
zout & peper
Snij de paprika en de kip heel fijn. Doe dit samen in een kommetje en voeg hieraan wat yoghurt en mayonaise toe. Ik deed 2x zoveel yoghurt als mayonaise. Breng vervolgens op smaak met paprikapoeder, cajunkruiden, peper en eventueel nog wat zout. Meng goed door elkaar en proef even. Is je salade nog wat droog, voeg dan wat mayonaise of yoghurt toe.
Er zijn oneindig veel mogelijkheden om een kipsalade te maken. Dit is een heel simpel receptje, de paprika geeft het een frisse bite. De hoeveelheid ingrediënten is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid kip die je gebruikt. Natuurlijk kun je voor dit recept ook een stukje kip pocheren als je geen leftover kip hebt.
_MG_9737


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *