Wraps met zalm en broccoli

_MG_9690

Zoals in elk studentenhuis, zijn wij thuis ook erg fan van wraps. We eten dit eigenlijk altijd met de traditionele gehakt-bonen-maïs vulling, crème fraîche en gesmolten kaas. Dit is echter wel een vrij zware maaltijd. Met het heerlijke lenteweer had ik zin in iets anders en maakte ik wraps met zalm, broccoli en maïs, een nieuwe favoriet!

Wat heb je nodig? Voor 3 personen
6 volkoren wraps
1 rode ui
2 kleine broccoli’s (of 1 grote)
1 blik maïs
1 potje kruidenroomkaas
250 gr zalmfilet (diepvries)
Peper & zout

Voor de optimale studentenmaaltijd (lees: weinig afwas) zet je 1 grote pan water op, breng dit aan de kook. Hierin leg je de diepvrieszalm, met de plastic verpakking er nog omheen. De zalm heeft ongeveer 10-15 minuten nodig om te garen, afhankelijk van hoe dik de filet is. Ondertussen snij je de ui in halve ringen en de broccoli in kleine roosjes. Als de zalm gaar is, haal je deze uit het water en doe je de broccoli dezelfde pan. Deze kook je beetgaar. Ondertussen kun je de zalm in kleine stukjes snijden. Giet de broccoli af in een vergiet. Verhit in de pan een beetje olijfolie en bak hierin de ui even aan. Voeg dan de broccoli, zalm, maïs en kruidenroomkaas toe. Roer even goed door, breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Verwarm de wraps in de magnetron (nog minder afwas) en beleg met het zalm-brocolli-mengsel. Eet smakelijk!

_MG_9686

Wij eten zelf graag volkoren wraps omdat hier wat meer smaak aan zit. Deze zitten echter altijd met 8 in een verpakking. Wraps kun je gelukkig heel makkelijk invriezen en op het moment dat je ze nodig hebt, zijn ze zo ontdooid!

_MG_9681