Lasagne

_MG_9657

Zoals in elk studentenhuis, eten mijn huisgenootjes en ik vaak pasta. Het is nou eenmaal lekker, simpel en snel. Minder snel, maar ook heel lekker, is lasagne! Gisteren had ik de middag vrij en besloot ik mijn huisgenootjes te verwennen met een zelfgemaakte lasagne, gebaseerd op een recept uit de Zilveren Lepel. We hebben overheerlijk gegeten!

_MG_9649

Wat heb je nodig? Voor 5-6 personen (ofwel, 1 grote schaal)
1 ui
1 grote wortel
Aantal stengels bleekselderij
500 gr gehakt
150 ml rode wijn
500 gram gezeefde tomaten
100 gr boter
100 gr bloem
+/- 1 liter melk
parmezaanse kaas, geraspt
lasagnebladen
tijm
zout & peper

Eerst maak je de tomatensaus. Snipper de ui en snij de wortel en bleekselderij in kleine blokjes. Bak dit even aan in wat olijfolie. Voeg vervolgens het gehakt en tijm toe en bak mee tot het ongeveer gaar is. Voeg dan de rode wijn toe en laat het pruttelen tot de wijn ongeveer is verdampt. Voeg de gezeefde tomaten toe en breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat tijm.

Vervolgens gaan we aan de slag met de bechamelsaus. Smelt hiervoor de boter in een pannetje en voeg als de boter helemaal gesmolten is de bloem toe. Laat dit even bakken terwijl je goed blijft roeren zodat het niet aankoekt. Begin dan met kleine beetjes melk toe te voegen, en elke keer goed te roeren tot een gladde massa. Blijf melk toevoegen tot je de gewenste dikte hebt, ik had iets minder dan een liter nodig. Breng ook de bechamelsaus op smaak met wat zout en peper.

Nu gaan we de lasagne opbouwen. Leg een laagje lasagnebladen op de bodem van de schaal, en verdeel hierover een dun laagje tomatensaus. Vervolgens een laagje bechamel en strooi hierover wat geraspte parmezaanse kaas. Hierop komen de lasagnebladen weer, en zo ga je door. Je eindigt met de bechamelsaus, en hierover strooi ik dan nog parmezaanse kaas. Bak de lasagne 30 minuten in de oven op 180 graden.

 0 thoughts on “Lasagne”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *