It’s Pizza Baby!

DSC_0545

Vandaag nog eens een hartig recept op mijn blog! En niet zomaar een, maar een voor pizza. Nu zul je wel denken, pizza.. dat kan toch iedereen? Dat klopt. Maar deze pizza-combi is wel erg lekker en ontdekte ik bij Vapiano. Wat Vapiano kan dat kan ik ook dacht ik, en zo geschiedde…

Bij Vapiano at ik namelijk een Pizza Bruschetta, een pizza margaritha met koude bruschetta erop. Op een van de eerste écht warme zomeravonden aten we, lekker Italiaans, met de hele familie pizza buiten in de tuin. Oma, aanhang, hond, alles en iedereen zat aan tafel! En natuurlijk kon een Pizza Bruschetta niet ontbreken. Hij smaakte net als bij Vapiano, maar dan nog nét iets lekkerder!

DSC_0515

Een pizza maken is heel erg makkelijk en kan op ontelbaar veel manieren. Wij maken de bodem meestal met een recept van de Zilveren Lepel, maar als we lui zijn kopen we een pak pizzamix van de Koopmans. Voor mensen die dat zelfs te veel gevraagd vinden verkopen ze in elke supermarkt wel kan en klare pizzabodems. Maar stiekem is helemaal zelf maken wel zo lekker. Het bakken van een pizza doe je natúúrlijk in een pizza-oven, wie heeft die nou niet? Maar voor iedereen die zo’n ding niet in z’n tuin heeft staan voldoet een gewone oven ook. Wij bakken ‘m zelf op de kolenbarbeque met een pizzasteen en dan krijg je ook een klein beetje zo’n gerookt smaakje aan je pizza. En in alles wat er tussen deze twee cruciale stappen gebeurt, wordt je alleen beperkt door je eigen fantasie! Vandaag help ik jullie op weg met een recept voor pizza bruschetta.

DSC_0535
Wij bakken de pizza het liefst zo, op de BBQ

pizzabodem
tomato fritto
italiaanse kruiden
peper
zout
mozzarella
geraspte kaas
snippers parmezaanse kaas
parmaham
tomaten
knoflook
olijfolie extra vierge
verse basilicum
rucola
pijnboompitjes

Maak eerst de bruschetta door de tomaten in kleine blokjes te snijden. Pers er dan teentjes knoflook boven uit. Voeg olijfolie, zout en peper toe en meng goed. Scheur de basilicumblaadjes in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Proef dan eens wat je gemaakt hebt en voeg olie, knoflook, zout, peper en basilicum toe tot je jou eigen perfecte bruschetta hebt.

DSC_0537

Bedek de pizzabodem met tomatensaus en strooi hier wat italiaanse kruiden overheen. Beleg met plakjes mozzarella en parmaham en strooi er dan nog wat geraspte kaas overheen. Bak dit in volgens het recept van de bodem, dit is per recept anders. Rooster ondertussen nog even de pijnboompitjes. Als de pizza klaar is verdeel je er meteen de bruschetta, rucola, parmezaanse kaas en pijnboompitjes over. En dan.. smullen maar!

DSC_0549Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *