Als alles fout gaat…

DSC_0002

…. Is er altijd nog Blueberry Crumble Cake van de Hummingbird Bakery. Want ook bij mij gaat alles wel eens fout! En dat was het geval met de verjaardag van mijn huisgenootje. We begonnen met mango en yoghurt en eindigden met blauwe bessen en pecannoten. En alles wat daartussen gebeurde, dat lees je hieronder….

Goed, huisgenootje J. was jarig. Dus samen met huisgenootje M. besloot ik een taartje te bakken. Het werd een mango-yoghurt taartje op een bodem van bastogne. Meteen na de lunch begonnen we en in een mum van tijd stond het formuis vol pruttelende pannetjes en mixten we met twee mixers tegelijk. Het taartje was zo klaar! De mango-yoghurt mousse die we over hadden ging in losse glaasjes de koelkast in zodat we bij het verjaardagsdiner ook een toetje hadden. Het leek zo simpel & makkelijk.

Na het maken van de taart leek de stapel afwas meer de Himalaya dan wat anders. Maar ook die hebben we overwonnen en na drie kwartier was de keuken weer spik en span. Uit nieuwsgierigheid besloten we even in de koelkast te kijken. En daar ging het fout, ik weet niet waarom, maar vanaf het moment dat we de koelkast open trokken kwamen we in een stroomversnelling van mislukkingen en lachbuien wat resulteerde in het opnieuw schoonmaken van de keuken waar we dit keer een uur over deden. Wat ging er nu fout: de gelatine was gescheiden van de rest, de springvorm zat niet goed dicht waardoor alles de koelkast in stroomde, de zak waar we vervolgens de taart in kiepten was lek, de halve taart lag toen op de vloer, ondertussen stroomde het sap in de koelkast in de groentela, de koelkastinhoud plakte aan de plankjes en zo kan ik nog wel even doorgaan. Het was gewoon mango en gelatine everywhere!

En toen, 3 uur later, hadden we nog steeds geen verjaardagstaart. We voelden het diner al in onze nek hijgen en hebben toen besloten om met de allerlaatste ingrediënten een bijpassende recept te zoeken. En dat was de blueberry crumble cake van de hummingbird bakery. Omdat we onze dosis pech wel gehad hadden en omdat er toch iets op tafel moest komen, lukte deze natuurlijk wel! En hieronder deel ik het recept met jullie, speciaal voor die dagen waarop alles fout gaat!

DSC_0009

190 gram zachte boter
190 gram suiker
3 eieren
190 gram bloem
1 tl bakpoeder
1/4 tl zout
1/2 tl kaneel
25 ml volle melk
100 gram bosbessen
50 gram gehakte pecannoten

25 gram bloem
10 gram boter
15 gram lichtbruine basterdsuiker
20 gram gehakte pecannoten
1/2 tl kaneel

Verwarm de oven voor op 170 graden, vet een cakeblik in met boter en bestuif ‘m met bloem.
Maak eerst de kruimellaag door het onderste rijtje ingredienten te mengen met je vingers tot een kruimelig mengsel.
Maak dan de cake. Mix de boter en de suiker romig. Voeg dan de eieren een voor een toe. Zeef de bloem, het bakpoeder, het zout en de kaneel samen en voeg het in ongeveer 3 porties toe aan het boter-ei mengsel. Voeg na de 2e portie ook de melk toe. Zet de mixer dan even op een hoge stand en klop tot een glad beslag. Roer dan met een gewone lepel de bosbessen en pecannoten erdoor. Giet het beslag in de vorm en verdeel er de kruimeltjes over. Bak de cake 50-60 minuten.

Als dit fout gaat, dan weet ik het ook niet meer! Easy Peasy 🙂Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *