5 from 1 vote
Print

Italiaanse Pizzaquiche

Gang Voorgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 1 hour
Tijd 1 hour 20 minutes
Porties 1 quiche

Ingrediƫnten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 2 dl slagroom
  • 150 gr mozzarella
  • 75 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 1 courgette
  • 250 gr cherrytomaatjes
  • handje zwarte olijven
  • handje zongedroogde tomaatjes
  • gedroogde italiaanse kruiden bv tijm & oregano
  • zout & peper
  • paneermeel

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden. 

  2. Ontdooi het bladerdeeg en vet een quichevorm in met boter of olie. Bekleed de quichevorm met bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Bestrooi het deeg met paneermeel. 

  3. Snij de courgette in blokjes en bak dit even kort aan in een koekenpan. 

  4. Halveer de cherrytomaatjes en snij de olijven en zongedroogde tomaatjes iets kleiner. Verdeel de courgette, beide tomaatjes en olijven over de bodem van de quiche. 

  5. Meng de slagroom, eieren, italiaanse kruiden, zout en peper. Snij de helft van de mozzarella heel fijn en meng dit ook door het mengsel. Verdeel het mengsel over de quiche. 

  6. Snij de overige mozzarella in plakjes en verdeel dit over de quiche. Strooi als laatste de parmezaanse kaas over de quiche.

  7. Bak de quiche in 40 minuten in de oven gaar.