Lente risotto met asperges en erwtjes


Gang Hoofdgerecht
Tijd 45 minutes
Porties 2

Ingrediƫnten

  • 140 gr risottorijst
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 1 glas witte wijn
  • 300 gr asperges
  • 100 gr erwtjes
  • 2 takjes munt fijngehakt
  • groentebouillon
  • citroensap
  • zout & peper

Zo maak je het

  1. Snij de ui en knoflook fijn. Bak dit aan in wat olijfolie. 

  2. Als de uitjes en knoflook glazig zijn voeg je de risottorijst toe. Bak dit heel even mee tot de korrel ook een beetje glazig is. Maak ondertussen de groentebouillon, je hebt ongeveer 500 ml nodig.

  3. Voeg het glas wijn toe aan de rijst en blijf roeren tot de wijn is opgenomen. 

  4. Vervolgens maak je de risotto zoals je deze gewend bent. Blijf iedere keer beetjes bouillon toevoegen en roer tot de rijst het vocht heeft opgenomen. 

  5. Snij de asperges in stukjes en bak deze heel even aan in een koekenpan met wat olijfolie, een paar minuutjes is genoeg. 

  6. Als de risotto bijna gaar is voeg je de asperges, erwtjes en munt toe en blijf roeren en bouillon toevoegen tot de rijst gaar is. 

  7. Voeg dan de parmezaanse kaas, een scheutje citroensap en wat zout en peper toe. Proef je risotto en brengen eventueel op smaak met wat extra peper, zout of citroensap.