Risotto met gorgonzola

Gang Hoofdgerecht
Tijd 40 minutes
Porties 4 personen

Ingrediƫnten

  • 240 gr risottorijst
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 lenteuitjes
  • 1 rode paprika
  • 2 handen verse spinazie
  • 4 eetl gorgonzola
  • 20 gr parmezaanse kaas
  • glas witte wijn
  • citroensap
  • peper
  • groentebouillon ongeveer 1 liter

Zo maak je het

  1. Snij de ui en knoflook fijn en fruit deze in wat olijfolie aan in een ruime pan. 

  2. Voeg de rijst toe en fruit deze een paar minuten mee tot hij glazig is. Voeg de wijn toe en blijf roeren tot de wijn is opgenomen. 

  3. Beetje bij beetje voeg de de bouillon toe en tussendoor blijf je roeren tot alle bouillon is opgenomen. Je hebt ongeveer 750-1000ml bouillon nodig om deze hoeveelheid rijst gaar te koken. Dit proces duurt ongeveer 20-25 minuten, maar proef gewoon goed of je rijst gaar is. De rijst mag niet meer hard zijn. 

  4. Snij ondertussen de paprika in blokjes en lenteui in ringetjes. Na ongeveer 10 minuten voeg je dit toe aan de risotto. 

  5. Als de rijst gaar is voeg je de spinazie, de gorgonzola en de parmezaanse kaas toe. Breng de risotto op smaak met citroensap en peper. 

  6. Serveer met een beetje parmezaanse kaas en lenteui.