Granola met sesam en dadels


Gang ontbijt
Voorbereidingstijd 5 minutes
Kooktijd 20 minutes
Tijd 25 minutes
Porties 1 plaat

Ingrediƫnten

  • 420 gr havermout grof
  • 70 gr amandelen heel
  • 40 gr sesamzaadjes
  • 30 gr pompoenpitjes
  • 120 ml honing
  • 250 gr dadels
  • snufje zeezout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. 

  2. Hak de amandelen en dadels grof.

  3. Meng alle ingrediƫnten in een kom en voeg het zeezout als laatste toe. Je hebt maar heel weinig zeezout nodig, ik gebruikte zelf 1/4 theelepel. Je wil namelijk niet dat je hele granola naar zout smaakt, maar dat je het af en toe een beetje proeft.

  4. Verdeel de granola over een bakplaat met bakpapier en bak in 20 minuten goudbruin en knapperig. 

  5. Laat de granola helemaal afkoelen voor je hem luchtdicht bewaart.