Pasta met tomatenpesto

Pasta met tomatenpesto

De afgelopen drie weken kwamen er geen nieuwe recepten online – oeps! Maar het is de afgelopen weken ook zo mooi weer geweest, dat er van koken, bloggen en warm eten niet veel kwam. Het liefst at ik waterijs en salade, maar voor m’n blog is dat natuurlijk weinig inspiratievol. Vandaag een pasta recept voor warme dagen. Je hoeft alleen de pasta te koken, de saus – een soort tomatenpesto – heeft geen hitte nodig. Ideaal, want het is in de keuken vaak al warm genoeg.

Deze saus mag natuurlijk officieel geen pesto heten, want er zitten geen pijnboompitten in. Maar het lijkt qua structuur toch het meest op pesto, vandaar dat ik dit sausje tomatenpesto hebt gedoopt!

Pasta met pittige tomatenpesto

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Tijd 20 minutes
Porties 3

Ingrediƫnten

  • 250 gr pasta
  • 75 gr parmezaan
  • 75 gr amandelen
  • 1/2 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 geroosterde paprika uit pot
  • 1 hand cherrytomaten
  • bosje basilicum
  • 1 eetl olijfolie extra vierge

Zo maak je het

  1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking 

  2. Doe de parmezaan, de amandelen, de rode peper en de knoflook in een keukenmachine en blend tot het allemaal fijne stukjes zijn. 

  3. Voeg dan de basilicum, paprika, tomaatjes en olijfolie toe en blend tot het een redelijk vloeibare pesto structuur heeft. 

  4. Meng de pasta met de saus en serveer met wat verse basilicum en geraspte parmezaanse kaas.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *