Lente risotto met asperges en erwtjes

Lente risotto met asperges en erwtjes

Ik hoef jullie niet meer te vertellen hoe ontzettend heerlijk het weer afgelopen weekend was en ik hoop dat jullie net zoals ik hier enorm van genoten hebben! Helaas, helaas, deze week moeten we het met tien graden minder doen. Daarom vandaag een perfect recept voor deze week: lente risotto met asperges! Zo heb je het comfort van risotto omdat het toch wat minder weer is dan afgelopen weekend, maar de erwtjes en asperges geven een frisse touch.

Voor de risotto op de foto heb ik gebruik gemaakt van groene asperges en aspergetips, maar als je met minder personen bent (het recept is voor 2 personen) dan volstaan alleen groene asperges ook prima!

Deze vegetarische lente risotto met asperges en erwtjes is een perfecte combinatie van comfort food en frisse lente-ingrediënten.

Lente risotto met asperges en erwtjes


Gang Hoofdgerecht
Tijd 45 minutes
Porties 2

Ingrediënten

  • 140 gr risottorijst
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 1 glas witte wijn
  • 300 gr asperges
  • 100 gr erwtjes
  • 2 takjes munt fijngehakt
  • groentebouillon
  • citroensap
  • zout & peper

Zo maak je het

  1. Snij de ui en knoflook fijn. Bak dit aan in wat olijfolie. 

  2. Als de uitjes en knoflook glazig zijn voeg je de risottorijst toe. Bak dit heel even mee tot de korrel ook een beetje glazig is. Maak ondertussen de groentebouillon, je hebt ongeveer 500 ml nodig.

  3. Voeg het glas wijn toe aan de rijst en blijf roeren tot de wijn is opgenomen. 

  4. Vervolgens maak je de risotto zoals je deze gewend bent. Blijf iedere keer beetjes bouillon toevoegen en roer tot de rijst het vocht heeft opgenomen. 

  5. Snij de asperges in stukjes en bak deze heel even aan in een koekenpan met wat olijfolie, een paar minuutjes is genoeg. 

  6. Als de risotto bijna gaar is voeg je de asperges, erwtjes en munt toe en blijf roeren en bouillon toevoegen tot de rijst gaar is. 

  7. Voeg dan de parmezaanse kaas, een scheutje citroensap en wat zout en peper toe. Proef je risotto en brengen eventueel op smaak met wat extra peper, zout of citroensap. 

Deze vegetarische lente risotto met asperges en erwtjes is een perfecte combinatie van comfort food en frisse lente-ingrediënten.

Deze vegetarische lente risotto met asperges en erwtjes is een perfecte combinatie van comfort food en frisse lente-ingrediënten.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *