Broccolisoep met gerookte zalm

Broccolisoep met gerookte zalm

Gelukkig hebben we de allerergste kou -hopelijk- achter ons gelaten en kan het vanaf deze week langzaamaan weer iets warmer worden. Een beetje kou vind ik niet erg, maar afgelopen week was het mij zelfs wat te koud om te fietsen en lekker buiten te zijn. Ik heb heel wat mokken thee gedronken en kommetjes soep naar binnen geslurpt, waaronder deze broccolisoep met gerookte zalm! Ondanks dat het deze week iets minder koud is, is deze soep nog steeds heel erg lekker en een goede manier om veel groenten binnen te krijgen!

Ook ideaal is dat deze soep maar 3 extra ingrediënten nodig heeft, naast was basisingrediënten zoals uien en peper. Hou je nou niet van gerookte zalm, dan kun je dit vervangen door wat gebakken spekreepjes of je maakt een vegetarische versie met zelfgemaakte croutons.

Broccolisoep met gerookte zalm

Gang Hoofdgerecht
Tijd 30 minutes
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 broccoli's
  • 100 gr gerookte zalm
  • 2 eetl kruidenroomkaas
  • 1 groentebouillonblokje
  • peper & zout

Zo maak je het

  1. Snij de uien en knoflook fijn en fruit deze in wat olijfolie aan in een soeppan. 

  2. Snij de broccoli in roosjes. De stam van de broccoli kun je prima schillen en in blokjes snijden, zodat je zo min mogelijk van de broccoli weg hoeft te gooien. Doe dit ook in de pan. 

  3. Voeg dan het bouillonblokje en een laagje water toe, net zoveel tot alle broccoli net onder water staat. 

  4. Laat de soep ongeveer 15 minuutjes koken tot de broccoli goed gaar is. Maak de soep dan fijn met een staafmixer of doe de soep in de blender.

  5. Roer de kruidenroomkaas door de soep en breng op smaak met peper en eventueel wat zout.  

  6. Serveer de soep met de gerookte zalm. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *