Bosbessenmuffins met havermoutcrumble

Bosbessenmuffins met havermoutcrumble

De laatste tijd heb ik weer heel veel zin om allerlei lekkers te bakken, maar geen tijd om uren in de keuken te staan, want er moet ook nog een thesis geschreven worden! Muffins zijn altijd lekker snel klaar en er zijn ontzettend veel leuke variaties te verzinnen. Deze keer maakte ik bosbessenmuffins met havermoutcrumble.

In het recept hieronder heb ik alleen bloem opgeschreven, maar je zou ook half volkorenmeel en half bloem kunnen gebruiken. Dat heb ik zelf ook gedaan omdat ik dat wel lekker vind voor muffins.

Print

Bosbessenmuffins met havermoutcrumble


Tijd 45 minutes
Porties 20 muffins

Ingrediënten

Voor de muffins

  • 300 gr bloem
  • 120 gr suiker
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 200 gr blauwe bessen
  • 2 tl kaneel
  • snufje zout

Voor de crumble

  • 100 gr boter
  • 75 gr havermout
  • 75 gr bloem
  • 75 gr suiker

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. 

  2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder, zout en kaneel in één kom, en de eieren, melk en olie in een andere kom. 

  3. Voeg dan de twee kommen samen en roer dit door tot het gemengd is. Voeg dan ook de blauwe bessen toe. 

  4. Meng voor de ingrediënten voor de crumble door elkaar met je vingers tot er kruimels ontstaan. 

  5. Vul muffinvormpjes met het beslag en verdeel dan de crumble over het beslag. 

  6. Bak de muffins ongeveer 20 minuten. Controleer met een sateprikker of de muffins gaar zijn. Als er geen deeg meer aan de prikker plakt zijn de muffins gaar! 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *