Vegan linzensoep

Vegan linzensoep

Terwijl ik dit typ sneeuwt het buiten. Hoe graag ik ook had gewild dat het niet meer zou gaan vriezen en sneeuwen, dat zit er helaas niet in. Jullie weten dat ik het liefst soep eet als het buiten koud is, dus vandaag deel ik ook weer een heerlijk soep receptje. Deze vegan linzensoep zit boordevol gezonde ingrediƫnten en is heel erg simpel om te maken! Door de linzen is het lekker vullend, vooral als je er nog een beetje brood bij eet. Ook kun je deze soep goed gebruiken om restjes groenten op te maken. Heb je nog een paprika, wat stengels lenteui, of een beetje bloemkool over. Snijdt het in kleine stukjes en laat het lekker meepruttelen.

Print

Vegan Linzensoep


Gang Hoofdgerecht
Keuken Soep
Tijd 45 minutes
Porties 4

Ingrediƫnten

  • 250 gr rode linzen
  • 1 winterwortel
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 2 eetl tomatenpuree
  • 1 groentebouillonblokje
  • bosje italiaanse kruiden (vers)
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Snij de knoflook en ui fijn. Snij ook de bleekselderij en wortel in kleine stukjes, we pureren deze soep niet dus het is aan jou om te bepalen hoe groot je stukjes groente in de soep worden. 

  2. Zet een grote pan op het vuur en bak in wat olijfolie de knoflook, ui, wortel en bleekselderij een paar minuten aan. 

  3. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit even mee. 

  4. Vervolgens voeg je de linzen, de tomatenblokjes en nog 3 blikken water toe. Voeg ook het bouillonblokje toe. Hak de Italiaanse kruiden (tijm, oregano, rozemarijn) fijn en voeg dit ook toe aan de soep. Als je geen verse kruiden wil gebruiken, zijn gedroogde kruiden ook prima.

  5. Laat de soep op een laag vuur zeker een half uur pruttelen, tot de linzen gaar zijn. 

  6. Als de soep te dik is kun je nog wat water toevoegen. Breng op smaak met peper en zout. 



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *