Chip ’n Dip: Guacemole & Mangosalsa

Chip ’n Dip: Guacemole & Mangosalsa

Dit is een beetje een rare blog, met twee recepten die in eerste instantie niks met elkaar te maken hebben; guacemole & mangosalsa. Ik zal het even toelichten. Zoals iedereen op de wereld hou ik heel veel van avocado en tot een tijdje terug at ik dan ook regelmatig avocado. Maar helaas, sinds een tijdje kan ik geen avocado meer eten. Ik word onwijs misselijk en krijg hele erge buikpijn. Ondanks dat avocado erg lekker is heb ik dat er toch niet voor over…

Mijn vriend eet nog steeds graag avocado en dan het liefst in de vorm van guacemole. Nu ben ik de beroerdste niet en als we nacho chips eten maak ik nog steeds af en toe guacemole voor ‘m. Alleen zelf vind ik die droge chippies ook zo saai, en wilde ik voor mezelf iets anders bedenken. Dat werd de mangosalsa. Het lijkt er qua smaak helemaal niet op, maar het is wel erg lekker om met nacho chips te eten.

En zo kwam deze post tot stand, zodat je tegelijkertijd guacemole en mangosalsa kunt maken voor alle mensen die geen avocado willen of kunnen eten (anyone?!). Ook heel handig trouwens, want voor de mangosalsa heb je maar 1/4 ui nodig, en die overige 3/4 ui doe je in de guacemole!

Guacemole & Mangosalsa

Gang Borrel
Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 20 minutes
Porties 4

Ingrediƫnten

Voor de guacemole

  • 2 avocado's
  • 1 tomaat
  • 1/2 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 3/4 rode ui
  • 4 takjes koriander
  • klein beetje rode peper

Voor de mangosalsa

  • 1 mango
  • 1/2 limoen
  • 1/4 rode ui
  • 1 tl chilisaus
  • 4 takjes koriander
  • klein beetje rode peper

Zo maak je het

Voor de guacemole

  1. Doe de avocado's (zonder schil), sap van de halve limoen, de knoflook en de koriander in een kleine keukenmachine/blender. Blend dit alles tot een glad mengsel. 

  2. Snij de rode ui en de rode peper heel fijn. Haal de zaadlijsten uit de tomaat en snij die ook heel fijn. Voeg dit toe aan je guacemole en breng op smaak met zout&peper.

Voor de mango salsa

  1. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snij ook de rode peper en de ui heel fijn. Hak de koriander fijn. 

  2. Meng alle ingrediĆ«nten door elkaar en breng eventueel op smaak met zout&peper. 

Oja, en als je je nu nog afvraagt waar de titel van deze blog vandaan komt: Mad Men.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *