Mexicaanse tomatensoep

Mexicaanse tomatensoep

Mijn favoriete soep is tomatensoep, dat kan ik echt altijd eten. Als lunch, als diner, in de zomer, in de winter, als ik een kater heb, als ik ziek ben, je snapt ‘m. Maar zelfs bij een favoriet gerecht is het fijn als je af en toe en beetje kunt afwisselen. En zo maakte ik een variant op mijn klassieke tomatensoep, Mexicaanse tomatensoep. Echt Mexicaans zal dit wel niet zijn, maar voor ons Nederlanders lijkt het in ieder geval een Mexicaans tintje te hebben.

Print

Mexicaanse tomatensoep


Voorbereidingstijd 30 minutes
Porties 4

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentje knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 blik mais
  • 1 blik kidneybonen
  • 1 pot geroosterde paprika
  • verse koriander
  • 1/2 rode peper
  • 3 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 1 groentebouillonblokje
  • zout&peper

Voor de garnering

  • lente-ui
  • nacho chips
  • extra koriander
  • crème fraîche

Zo maak je het

  1. Snipper de ui, de knoflook en de rode peper en fruit dit aan in wat olijfolie in een ruime pan. Snij ook de koriander fijn en bak dit heel kort mee. 

  2. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. 

  3. Snij de geroosterde paprika in grove stukken en doe dit samen met de tomatenblokjes, 1 blik water, het bouillonblokje en de kruiden in de pan. 

  4. Laat de soep 20 minuten pruttelen. Pureer hem dan fijn met de staafmixer, proef de soep en breng eventueel op smaak met zout&peper of wat extra kruiden. 

  5. Laat de mais en de kidneybonen uitlekken en voeg deze toe aan de soep. Snij een lente-uitje in ringetjes en snij de extra koriander fijn. 

  6. Garneer de soep met een lepeltje crème fraîche, wat lente-ui en koriander en serveer met nacho chips. 

 



2 thoughts on “Mexicaanse tomatensoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *