Gevuld Speculaas Muffins

Zoals je merkt komen er de laatste tijd niet zo veel recepten online voor avondeten. Des te meer inspiratie heb ik voor zoete dingen. Niet zo gek ook natuurlijk nu het bijna Sint en Kerst is, dan liggen er zoveel lekkere dingen in de supermarkt. Een van mijn lievelingsdingen is gevuld speculaas en het leek me heel erg leuk om dit te verwerken in een muffin. Ik maakte dus speculaasmuffins met een beetje amandelspijs in het midden en het was echt overheerlijk! Dit recept maakt 15 muffins en het is dus ook ideaal om uit te delen of om morgen te serveren op Sinterklaasavond!

Muffins zijn van oorsprong Amerikaans en zijn minder zoet dan cakejes. In Nederland zijn wij zoetere muffins gewend dan de muffins in dit recept. Ik vond het niet nodig om het beslag heel erg zoet te maken, omdat de amandelspijs al vrij zoet is. Vind je het zelf wel lekker om hele zoete muffins te hebben, dan kun je gewoon wat extra suiker toevoegen.

Print

Gevuld Speculaas Muffins


Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 20 minutes
Tijd 30 minutes
Porties 15 muffins

Ingrediƫnten

  • 300 gr bloem
  • 120 gr bruine basterdsuiker
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • 250 ml melk
  • 1 tl vanillearoma
  • 80 gr schuddebuikjes
  • 4 tl speculaaskruiden
  • 1/2 blok amandelspijs
  • handje garneeramandelen

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden 

  2. Meng de bloem, suiker, bakpoeder en speculaaskruiden door elkaar. 

  3. Meng in een nadere komt de olie, 2 eieren, melk en vanillearoma. Voeg dit dan bij de droge ingrediĆ«nten en roer door elkaar tot alles gemengd is. Als laatste voeg je de schuddebuikjes toe. 

  4. Klop het laatste ei los en meng het amandelspijs met 1/2 losgeklopt ei. Het andere halve ei kun je bijvoorbeeld in een omelet opmaken. 

  5. Vul 15 muffinvormpjes met een eetlepel beslag. Doe dan een theelepel amandelspijs in het vormpje en daarna nog een beetje beslag. 

  6. Bak de muffins in 20 minuten gaar. Controleer dit met een sateprikker, als je deze in de muffin steekt moet hij er droog uitkomen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *