Pasta met paddenstoelenroomsaus

Deze pasta met paddenstoelenroomsaus is klaar in no-time! In de herfst zijn er veel paddenstoelen verkrijgbaar en zo is dit recept elke keer anders!

Dit is echt een fantastisch recept in alle opzichten, al zeg ik het zelf. Je hebt niet veel ingrediƫnten nodig, het is ontzettend snel klaar, het is lekker, en het doet het ook goed op de foto. Wat wil je nog meer? Het is misschien niet supergezond, maar met een grote groene salade erbij kan het best voor een avondje. In de herfst zijn er volop paddenstoelen verkrijgbaar, neem dus vooral welke paddestoelen je lekker vindt. Ik nam dit keer een mix van Albert Heijn met o.a. kastanjechampignons, oesterzwammen en shiitakes, maar iedere andere mix van paddenstoelen is goed!

Print

Pasta met paddenstoelenroomsaus

Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 15 minutes

Ingrediƫnten

  • 225 gr volkoren pasta
  • 400 gr paddenstoelen gemengd
  • 200 ml slagroom
  • 2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • paar takjes tijm
  • 2 eetl parmezaanse kaas geraspt
  • scheutje citroensap
  • olijfolie
  • zout & peper

Zo maak je het

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  2. Snij de rode ui in ringen en pers de knoflook. Scheur of snij de paddenstoelen wat kleiner. 

  3. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook en uien even aan. Voeg dan de paddenstoelen toe en rits de tijmblaadjes van de takjes. Bak de paddestoelen een paar minuten. 

  4. Voeg dan de slagroom, het citroensap en wat zout en peper toe en laat dit een paar minuutjes pruttelen. 

  5. Giet de pasta af als hij gaar is en doe dit bij de paddenstoelenroomsaus. Voeg ook de parmezaan toe en roer alles goed door elkaar. Proef of de saus op smaak is en voeg eventueel nog iets toe. 

  6. Serveer met wat extra parmezaan en een groene salade.

Deze pasta met paddenstoelenroomsaus is klaar in no-time! In de herfst zijn er veel paddenstoelen verkrijgbaar en zo is dit recept elke keer anders!

Deze pasta met paddenstoelenroomsaus is klaar in no-time! In de herfst zijn er veel paddenstoelen verkrijgbaar en zo is dit recept elke keer anders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *