Herfstgroenten uit de oven

Een beetje later dan jullie van mij gewend zijn, maar de herfst is altijd ontzettend druk. Ik ben begonnen met mijn thesis, ik heb wel duizend verjaardagen en andere feestjes, iedereen wil weekendjes weg en ik ga natuurlijk graag mee… Je snapt, bloggen schiet er een beetje bij in. Eten moet ik toch en lekkere gerechtjes staan er genoeg op tafel, maar het lukt niet zo goed om daar ook nog een leuk verhaaltje bij de te schrijven met mooie foto’s. Deze herfstgroenten zijn ideaal voor wanneer je het druk hebt. Je legt alle groenten op een ovenschaal en zet ze drie kwartier in de oven. Ondertussen doe je andere dingen en tegen de tijd dat je daar meer klaar bent, zijn die groenten ook klaar, ideaal!

Serveer de groenten met een stukje vlees, vis of vleesvervanger en wat aardappeltjes. Het is ook heerlijk met een simpele risotto.

Print

Herfstgroenten uit de oven


Gang Bijgerecht
Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 45 minutes
Tijd 55 minutes

Ingredi├źnten

  • 6-8 wortels verschillende kleuren
  • 2 rode bieten
  • 2 pastinaken
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 6 takjes tijm
  • balsamico
  • olijfolie
  • zout & peper

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. 

  2. Schil de wortels, de pastinaak en de bietjes. 

  3. Snij de wortels en pastinaak in lange dunne repen en de bieten in partjes of een andere vorm die je leuk vindt. Zolang het maar niet te dik is. De rode ui snij je in halve ringen. Plet de knoflook, maar laat de schil eromheen zitten.

  4. Verdeel alles over een bakplaat met bakpapier. 

  5. Schenk er wat olijfolie en balsamicoazijn overheen en bestrooi met zout en peper. Hussel de groenten nog even door elkaar. 

  6. Leg er als laatste de takjes tijm op en zet 45 minuten in de oven, of tot de groenten gaar zijn. 

En dan nog even dit

Het is ook heel lekker om wat geitenkaas over de groenten te verkruimelen als ze uit de oven komen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *