Pittige Paprika-Pompoensoep

Wat een héérlijke alliteratie heeft dit gerecht: Pittige Paprika-Pompoensoep! Deze soep is lekker pittig en verwarmend op een gure herfstdag.  Wat een héérlijke alliteratie heeft dit gerecht: Pittige Paprika-Pompoensoep. Genieten! Gelukkig is niet alleen de titel van dit gerecht erg fijn, maar is het ook nog eens heerlijk voor een herfstig dagje. Pompoen is natuurlijk het herfstingrediënt bij uitstek en een recept voor pompoensoep kan niet ontbreken op mijn blog deze herfst. Ik heb een aantal verschillende manieren om pompoensoep te maken, de ene keer maak ik hem vrij zoet en zalvend met appeltjes en room, dit keer wat pittiger met paprika en peper. Hoe dan ook, pompoensoep is altijd zo heerlijk troostrijk op een frisse herfstdag.

Dit recept kreeg ik van mijn zusje Fleur, maar heb ik zelf een beetje pittiger gemaakt door rode peper toe te voegen. Ik was zelf iets té enthousiast en voegde 1 grote rode peper toe. Dat was toch een beetje te scherp. Begin dus met een halve rode peper, de andere helft kun je invriezen. Wil je het later toch nog wat pittiger, dan kun je altijd wat extra chilipoeder toevoegen na het staafmixen.

Wat een héérlijke alliteratie heeft dit gerecht: Pittige Paprika-Pompoensoep! Deze soep is lekker pittig en verwarmend op een gure herfstdag.

Print

Pittige Paprika-Pompoensoep


Gang Hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 45 minutes

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen
  • 1 rode paprika
  • 1 winterwortel
  • 1 pot geroosterde paprika
  • 1/2 rode peper
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 eetl gerookt paprikapoeder
  • 1 eetl garam masala
  • snufje chilipoeder
  • 1 groentebouillonblokje
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwijder de zaden uit de pompoen en snij de pompoen met schil in stukjes. 

  2. Snij de uien, knoflook en rode peper fijn en fruit deze aan in wat olijfolie in een grote soeppan. 

  3. Ondertussen snij je de wortel en de paprika in stukken. Als de ui wat gefruit is voeg je de wortel, paprika en pompoen toe. Voeg ook de kruiden toe. Bak dit 10 minuten mee. 

  4. Voeg dan 600 ml water, het blik kokosmelk en het bouillonblokje toe. Breng dit aan de kook en laat het zachtjes koken tot de pompoen en wortel gaar zijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten. 

  5. Als de groenten gaar zijn voeg je de geroosterde paprika toe en mix je de soep met de staafmixer. 

Wat een héérlijke alliteratie heeft dit gerecht: Pittige Paprika-Pompoensoep! Deze soep is lekker pittig en verwarmend op een gure herfstdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *