Kaneelcake met ganache van witte chocolade

Er is dit weekend qua weer niets goeds voorspelt… Regen, regen en nog eens regen. Maargoed, dat hoef ik je vast niet meer te vertellen. Gelukkig zijn zulke weekenden perfect voor Netflix, spelletjes en liters thee. Als je toch nog een droog momentje kunt vinden, ren dan even naar de supermarkt voor ingrediënten voor deze cake! Deze kaneelcake met ganache van witte chocolade smaakt echt heerlijk en is door mijn hele testpanel (aka iedereen die ik mijn baksels aangesmeerd krijg) meer dan goedgekeurd. De smaak past perfect bij het herfstachtige weer van dit weekend.

En natuurlijk is deze cake ook perfect als je iets te vieren hebt, zoals mijn blog die sinds deze week ook een facebookpagina heeft!

Print

Kaneelcake met ganache van witte chocolade


Gang gebak
Voorbereidingstijd 1 hour 30 minutes
Porties 1 cake

Ingrediënten

Voor de cake

  • 250 gr boter
  • 250 gr witte basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 1,5 eetl kaneel
  • 150 gr witte chocolade of witte chocoladedruppels
  • snufje zout

Voor de ganache

  • 150 gr witte chocolade
  • 75 ml slagroom
  • klontje boter

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. 

  2. Klop de boter en de suiker luchtig. 

  3. Voeg één voor één de eieren toe.

  4. Zeef het zelfrijzend bakmeel en voeg het samen met de vanillesuiker, de kaneel en het zout toe aan het beslag en mix tot het meel is opgenomen. 

  5. Hak de witte chocolade in stukjes en voeg dit ook toe aan het beslag. Het is nog makkelijker als je witte chocoladedruppels kunt vinden. 

  6. Vet een cakevorm in met wat zonnebloemolie of een beetje boter. Bestuif de vorm met bloem en doe het beslag in de vorm. Bak de cake in 1 uur gaar. 

  7. Laat de cake helemaal afkoelen en haal hem dan uit de vorm. 

  8. Hak de chocolade voor de ganache in kleine stukjes en doe dit in een kom. Maak de slagroom in een pannetje warm, maar laat hem niet koken. Giet de slagroom over de chocolade en voeg ook een klein klontje boter toe. Een halve eetlepel ongeveer is wel genoeg. Laat dit een minuutje staan en roer dan goed door tot de chocolade is gesmolten en er geen klontjes meer zijn. 

  9. Laat de panache wat afkoelen zodat hij iets dikker wordt. Giet hem dan over de cake. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *