Aziatische kipspiesjes

Deze kipspiesjes worden gemarineerd in een aziatische marinade. Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst, deze spiesjes zijn het helemaal waard!

Een tijdje geleden hadden mijn vriend en ik een BBQ en daar aten we toch een partijtje lekker! Waar de traditionele BBQ voornamelijk bestaat uit worst en speklappen had iemand hier allerlei soorten kipspiesjes gemaakt. Ik heb een van de recepten bemachtigd en die deel ik vandaag met jullie!

Laat je trouwens niet afschrikken door de ingrediëntenlijst, die is namelijk vrij lang. Zelf had ik het meeste al in huis. Mijn vriend en ik kopen vaak sausjes en kruiden in de aanbieding, zo kun je toch langzaam je voorraadkast-collectie uitbreiden. Het maken van een marinade als deze is dan ineens een stuk minder prijzig. En natuurlijk kun je met nieuwe ingrediënten weer heerlijke andere gerechten maken. De sojasaus kun je ook gebruiken in deze sushi wraps en volgende week komt er nog een recept online waar ik oestersaus gebruik. Zoete chilisaus hebben de meeste mensen wel in huis en hot chili ketchup is heerlijk bij een tosti! Zo heb je geen nutteloze ingrediënten in je voorraadkast staan, maar kun je juist weer nieuwe dingen proberen in de keuken!

Print

Aziatische kipspiesjes

Gang Bijgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 10 spiesjes

Ingrediënten

  • 500 gr kippendij
  • satestokjes

voor de marinade

  • 2,5 eetl sojasaus
  • 2 eetl oestersaus
  • 1,5 eetl zoete chilisaus
  • 1,5 eetl chili ketchup
  • 1/2 eetl sesamolie
  • 2 tl korianderpoeder ketoembar
  • 2 tl citroengraspoeder sereh
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • zwarte peper naar smaak

Voor het instrijken

  • 1 eetl zoete chilisaus
  • 1 eetl oestersaus
  • scheutje sojasaus

Zo maak je het

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en proef even. Voeg eventueel nog wat ingrediënten toe naar smaak. 

  2. Snij de kip in blokjes en meng met de marinade. Doe het vlees in een afsluitbare bak en zet een nacht in de koelkast. 

  3. Maak de volgende dag de kipspiesjes. Leg voordat je dit doet de satestokjes in water zodat ze niet verbranden. 

  4. Bak de kipspiesjes in een (grill)pan of op de BBQ. Meng de ingrediënten voor het instrijken en bestrijk hiermee de spiesjes net voordat ze gaar zijn. Serveer de spiesjes eventueel met wat extra chilisaus. 

Deze kipspiesjes worden gemarineerd in een aziatische marinade. Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst, deze spiesjes zijn het helemaal waard!

Deze kipspiesjes worden gemarineerd in een aziatische marinade. Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst, deze spiesjes zijn het helemaal waard!

Deze kipspiesjes worden gemarineerd in een aziatische marinade. Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst, deze spiesjes zijn het helemaal waard!

Deze kipspiesjes worden gemarineerd in een aziatische marinade. Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijst, deze spiesjes zijn het helemaal waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *