Tiramisu

Dit recept voor tiramisu is een echte klassieker, en maken we al jaren zo in onze familie. Het recept komt van mijn “Italiaanse” tante, die jaren in Italië heeft gewoond maar gewoon Nederlands is. Het is ook altijd de basis geweest voor alle sinterklaastiramisu’s die ik heb gemaakt, maar tiramisu is natuurlijk ook een fantastisch toetje in de zomer. Het duurt wel even, aangezien de tiramisu het liefste een hele dag de koelkast in gaat om op te stijven, maar dan heb je ook wat!

Overigens heb ik op de foto’s een beetje last van “zwevende” lange vingers. Mijn schaal was vrij hoog en niet groot genoeg, dus ik moest drie lagen maken. Je lange vingers gaan dan een beetje zweven in het tiramisumengsel. Je kunt dus echt beter een grote platte schaal nemen, met twee lagen. De tiramisu stijft dan ook beter op.

Print

Tiramisu


Gang Dessert
Keuken Italiaans
Tijd 30 minutes
Porties 8

Ingrediënten

  • 100 gr suiker
  • 500 gr mascarpone
  • 4 eieren
  • 400 gr lange vingers
  • 2 kopjes espresso
  • flinke scheut whisky

Zo maak je het

  1. Eieren scheiden.

  2. Het eiwit kloppen tot het stijf is.

  3. Eierdooiers en suiker mixen tot er een crème-achtige massa ontstaat.

  4. Het eiwit en eierdooiers voorzichtig door elkaar mengen, doe dit zonder mixer! 

  5. Klop dan de mascarpone even los met een garde en meng dit ook voorzichtig door het eiermengsel. 

  6. Meng de koffie met de whisky en bevochtig hierin de lange vingers. 

  7. Leg de helft van de lange vingers op de bodem van een grote schaal, verdeel hier de helft van het mengsel overheen. Maak dan nog een laag. 

  8. Laat de tiramisu 24 uur opstijven in de koelkast. 

  9. Serveer hem met een laagje cacao. 

2 gedachtes over “Tiramisu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *